header-img.jpg

yelmer.com

veld in de regen.jpg

Results last race

Alles

  1. Herberth Motorsport - Porsche 991 GT3 R
  2. Manthey Racing - Porsche 991 GT3 R
  3. Black Falcon - Mercedes AMG GT3 - Yelmer

Kalender

Alle items

Yelmer in de punten op de Sachsenring

10-06-2013

Ook voor de derde ronde van de ADAC GT Masters, afgelopen weekend op de Oostenrijkse Sachsenring, werd Yelmer uitgenodigd het Vita4One Racing Team te komen versterken. Onder wisselende weersomstandigheden wist de Ubbergse coureur zich samen met zijn teamgenoot Martin Matzke in de punten te rijden.

Hoewel een BMW Z4 GT3 uit de Blancpain Endurance Series dezelfde is als die waarmee in de ADAC GT Masters wordt gereden, maakt het een hoop uit welk merk banden eronder zit. Dat ondervond Yelmer afgelopen weekend weer eens toen hij zich kwalificeerde voor de ADAC GT Masters-races op de Sachsenring. “Deze Yokohama’s zijn beduidend anders dan de Pirelli’s van de Blancpain. In de vrije training had ik wel een goede wagenafstelling gevonden, maar toen het er met nieuwe banden echt op aan kwam bleek de auto onderstuurd te zijn. Het scheelde me zeker een paar tienden van een seconde. Met slechts eentiende sneller zou als ik als derde in plaats van als zevende zijn gestart en dat scheelt een hoop, zo bleek later”, blikte hij terug.
In de eerste race, onder droge omstandigheden, nam teamgenoot Martin Matzke de start, om na een half uur de auto op de elfde plaats aan de Nederlander over te geven. Bij de pitstop moest er een band worden gewisseld, wat 10 seconden extra kostte en waardoor Yelmer uiteindelijk niet verder kwam dan de 9e plaats. “Toch ben ik niet ontevreden want ik had de een-na-snelste rondetijd, waarbij diegenen die het snelst waren alleen maar een soort kwalificatierondje hebben gereden”, verklaarde de Ubbergenaar.
De tweede race startte met regen. Yelmer kwam vanaf de 7e startplaats al meteen in de eerste bocht in de problemen, toen hij van achteren werd aangetikt, naar de buitenkant van de baan schoof en vier plaatsen verloor. Hij wist wel weer wat terrein goed te maken, voordat hij de BMW aan Matzke overgaf. Die schoof nog een keer even van de baan, waarna de equipe als 14e over de meet kwam. “Ik heb lekker kunnen knokken met een paar Mercedessen en een Porsche. Vooral die laatste was een lastige kluif. De Porsche heeft de motor achterin en dus extra druk op de aangedreven wielen. Daardoor heeft die op een natte baan meer tractie bij het uitkomen van de bochten, waardoor die coureur me steeds weer terug kon pakken. Al met al zijn de resultaten niet om over naar huis te schrijven. En toch heb ik het in de auto behoorlijk naar mijn zin gehad”, besloot Yelmer.

Uitslag race 1
1. Mies/Rast (Audi R8) 43 ronden in 1 uur 00.47.457; 2. Engelhart/Armindo (Porsche 911 GT3) op 7.862; 3. Sandritter/Klingman (BMW Z4)  op 8.212; 9. Yelmer/Matzke (BMW Z4) op 37.670

Uitslag race 2
1. Sandritter/Klingman (BMW Z4) 40 ronden in 1 uur 00.50.762; 2. Hürtgen/Bauman (BMW Z4) op 0.606; 3. Mies/Rast (Audi R8) op 11.002; 14. Yelmer/Matzke (BMW Z4) op 1 min.02.642


2018,8,02,12,00

countdown to next race   D 00H 00M

close modal