header-img.jpg

yelmer.com

Yelmer Buurman ADAC GT Masters Spa 2013 in regen site.jpg

Results last race

Alles

  1. Herberth Motorsport - Porsche 991 GT3 R
  2. Manthey Racing - Porsche 991 GT3 R
  3. Black Falcon - Mercedes AMG GT3 - Yelmer

Kalender

Alle items

Yelmer spectaculair in de regen

13-05-2013

Afgelopen weekend heeft Yelmer als gastrijder deelgenomen aan de ADAC GT Masters races op het circuit van Spa-Francorchamps. Hij was door het Vita4One Racing team gevraagd om de jonge Tsjech Martin Matzke te begeleiden. Na een enerverende regenrace finishte het duo als zesde.

Het Vita4One Racing team, waarvoor Yelmer vorig seizoen in het WK voor GT auto’s aantrad, rijdt met dezelfde auto als waarmee de Ubbergse coureur dit seizoen voor het Marc VDS Racing team uitkomt. En met de 24-uur van Francorchamps eind juli op zijn agenda kwam de uitnodiging om die baan alvast met een BMW Z4 te verkennen heel goed uit. In de kwalificatietraining verzekerde Yelmer zich van de 13e startplaats. “Onze auto had al dertig kilo extra gewicht omdat het een gastinschrijving was. En omdat ik ’platina’ rijder ben kreeg ik er nog eens twintig bij. Dat merk je behoorlijk in deze auto, zeker op een natte baan”, gaf Yelmer te kennen.
In de eerste race kwam het koppel als vijftiende over de finish maar in de tweede manche werd op overtuigende wijze revanche genomen. Tijdens de start regende het en dan is het circuit van Spa-Francorchamps op zijn listigst. In de beruchte Eau Rouge-bocht ging het dan ook flink mis, waarna het veld heel lang achter de safety-car moest rijden. Toen de race werd hervat had Yelmer nog maar drie ronden om wat terrein goed te maken. En dat deed hij met verve want na zeven tegenstanders te hebben ingehaald gaf hij de auto, in zesde positie liggend, over aan Martin Matzke. Op de inmiddels opdrogende baan wist de Tsjech die klassering vast te houden. “Al met al voor mij een hele nuttige ervaring. Ik weet nu een beetje wat ik met de 24-uur kan verwachten. Alleen rijden we dan op een ander merk banden. Dat was hier overigens ook al het geval, vergeleken met de Blancpain Endurance Series, waarin ik dit jaar rijd. Bovendien is de Vita4One BMW Z4 qua afstelling toch weer anders dan mijn reguliere Marc VDS Racing auto. Interessant. Komend weekend gaan we als BMW fabrieksteam de 24-uur van de Nürburgring rijden en daarvoor is dit weekend dan toch een prima opwarmer geweest”, besluit Yelmer.

Uitslag
1. Hürtgen/Bauman (BMW Z4) 20 ronden in 1 uur 0.39.206; 2. Buhk/Götz (Mercedes SLS) op 7.319; 3. Den Boer/Knap (BMW Z4) op 8.687; 4. Afanasiev/Simonsen (Mercedes SLS) op 19.869; 5. Raggingen/Renauer (Porsche GT3) op 26.142; 6. Yelmer/Matzke (BMW Z4) op 32.531


2018,8,02,12,00

countdown to next race   D 00H 00M

close modal