header-img.jpg

yelmer.com

Yelmer Buurman Monza 2013 pb.jpg

Results last race

Alles

  1. Herberth Motorsport - Porsche 991 GT3 R
  2. Manthey Racing - Porsche 991 GT3 R
  3. Black Falcon - Mercedes AMG GT3 - Yelmer

Kalender

Alle items

Yelmer ondanks technische tegenslag in de punten

14-04-2013

Monza. Op het circuit van Monza hebben Yelmer en zijn teamgenoten Bas Leinders en Maxime Martin ondanks technische problemen nuttige punten gescoord in het PRO-klassement van de Blancpain Endurance Series. De BMW Z4-equipe finishte als zevende.

In Monza bleek al snel dat de BMW Z4 het niet moet hebben van zijn topsnelheid want de concurrentie, bestaande uit Ferrari’s, Lamborghini’s, McLarens, Audi’s, Porsches en Nissans was op de lange, rechte baanstukken wezenlijk sneller. Desondanks wist de nummer 3 equipe er een veelbelovende zesde startplaats uit te slepen. In de drie uur durende race, waarin 60 equipes verbeten om de posities streden, zakte teambaas Bas Leinders in het eerste uur een paar plaatsen, voordat hij de pits in kwam om de auto aan Yelmer over te geven. Het was echter met zoveel auto’s een chaos in de pitstraat waardoor de Belg zijn eigen Marc VDS Team-pitbox niet eens kon bereiken en moest wachten. Voordat Yelmer met de auto op pad kon waren daardoor 35 extra seconden verloren gegaan. De Ubbergse coureur zette meteen de achtervolging in maar al na een paar ronden bleek een achterband langzaam leeg te lopen. Yelmer moest daardoor een tandje terugschakelen maar zelfs dat hielp niet. Voor het ingaan van de laatste bocht klapte de band. “Gelukkig dat het daar gebeurde want zo hoefde ik niet nog het hele circuit rond te rijden”, verklaarde Yelmer, die daardoor wel drie ronden eerder dan gepland binnen kwam. Met als gevolg dat de derde rijder, Maxime Martin, vanwege een kritische brandstofhoeveelheid niet voluit kon racen. De equipe finishte zodoende op de zesde plaats. Na afloop kreeg de nummer 3 nog 30 seconden straf omdat de pitbemanning de auto een stuk naar achteren had geduwd. “Zevende is gezien de omstandigheden niet eens zo slecht”, oordeelt hij. “We hebben tegenslag gehad en bovendien is onze BMW helemaal niet geschikt voor dit hoge snelheden circuit. Silverstone, waar we begin juni gaan rijden, is veel meer ons ding. Vandaar dat ik blij ben dat we hier in Italië toch nog de nodige punten hebben weten te scoren”.

 Uitslag Blancpain Endurance Series 3 uur van Monza (It)
1. Ramos/Rigon/Zampier (Ferrari 458) 90 ronden in 3 uur 1 min. 43.198; 2. Leclerc/Parisy/Soucek (McLaren MP4-12C) op 18.107; 3. Caroll/Verdonck/Bell (McLaren MP4-12C) op 32.887; 4. Stippler/Sandström/Mies (Audi R8) op 32.915; 5. Ide/Kumpen/Winkelhock (Audi R8) op 1 min. 03.210; 6. Primat/Jarvis/Haas (Audi R8) op 1 min. 07.819; 7. Buurman/Leinders/Martin (BMW Z4) op 2 min. 21.122


2018,8,02,12,00

countdown to next race   D 00H 00M

close modal