header-img.jpg

yelmer.com

©CityChallengeGmbH_Baku_Start site.jpg

Results last race

Alles

  1. Herberth Motorsport - Porsche 991 GT3 R
  2. Manthey Racing - Porsche 991 GT3 R
  3. Black Falcon - Mercedes AMG GT3 - Yelmer

Kalender

Alle items

Mistig avontuur voor Yelmer in Baku

27-10-2012


Vanaf de vijfde startplaats heeft Yelmer in de eerste sprintrace van de City Challenge in Baku geen potten kunnen breken. Hij finishte als achtste na flink last te hebben gehad van rookwolken in zijn BMW Z4.

De ellende begon in feite tijdens de kwalificatietraining. Tegen de tijd dat hij op het 2,1 km lange baantje zijn banden had opgewarmd begon het in de cockpit flink te stinken. In plaats van er een snelle ronde uit te kunnen persen moest hij terug de pits in. Daar ontdekte het team dat de uitlaat tegen een chassisbalk aanliep, waarvan de verf door de hitte was gaan smeulen. Op banden die al over zijn hoogtepunt heen waren kwam hij vervolgens niet verder dan de vijfde tijd. “Echt balen want ik had anders zeker vooraan gestaan”, liet hij na afloop weten.

Het team toog na de kwalificaties aan de slag en monteerde nieuwe onderdelen. Daarmee ging Yelmer de twee opwarmrondes in, maar weer ging het mis want er kwam rook in de cockpit, afkomstig van onder andere een nieuwe uitlaat. Het team had uit voorzorg alvast het rechter raam uit de auto gehaald maar dat bleek niet genoeg. “Ik heb die opwarmronden met de deur open gereden. Die moest ik uiteraard met een hand vasthouden. Daardoor heb ik niet goed kunnen opwarmen. Bovendien gaat dat natuurlijk wel ten koste van je concentratie. De eerste vier ronden waren waardeloos, met veel rook en stank. Pas daarna werd het beter”, aldus Yelmer, die in de eerste ronde twee plaatsen kwijtraakte. Onder andere aan viervoudig DTM-kampioen Bernd Schneider, die met een wel heel opvallende wijde lijn van buiten naar binnen kwam zetten, waardoor Yelmer even van het gas moest. “Ik heb hem helemaal niet gezien en ineens zat hij er. Ik weet niet of hij niet buiten de baan heeft gereden. Hoe dan ook, ik had het op dat moment nog veel te druk met de rook en de auto”.

De tweede sprintrace werd halverwege al definitief gestopt vanwege een paar crashes. Op het kleine, smalle stadsparcours is inhalen zo goed als onmogelijk gebleken, waardoor Yelmers race, in tegenstelling tot wat we gewend zijn van het FIA GT1 Championship, behoorlijk saai was.

Morgen om 13.10 uur (in principe NL-tijd maar mogelijk een uur later vanwege de wintertijd) wordt de hoofdrace van een uur gereden, met verplichte pitstop. Die is live te volgen op https://www.citychallenge.com/baku/live-streaming


Uitslag
1. Frédéric Makowiecki - McLaren MP4-12C 28 ronden
2. Sean Edwards - Porsche 911 op 1.288
3. Rob Bell - McLaren MP4-12C op 11.842
4. Mathias Lauda - BMW Z4 op 12.836
5. Bernd Schneider – Mercedes SLS op 13.207
6. Mike Parisy – Mercedes SLS op 15.429
7. Greg Franchi – Ferrari 458 op 16.368
8. Yelmer – BMW Z4 op 17.734

 


2018,8,02,12,00

countdown to next race   D 00H 00M

close modal