header-img.jpg

yelmer.com

IMG_3076.png

Results last race

Alles

  1. Herberth Motorsport - Porsche 991 GT3 R
  2. Manthey Racing - Porsche 991 GT3 R
  3. Black Falcon - Mercedes AMG GT3 - Yelmer

Kalender

Alle items

Nieuw raceteam voor Yelmer Buurman

19-06-2020

 

UBBERGEN (19 juni 2020) – Zo langzaam komt de hervatting van het internationale autosportseizoen dichterbij en dat betekent ook voor coureur Yelmer Buurman uit het Gelderse Ubbergen dat hij binnen afzienbare tijd weer de helm kan opzetten. “Ik kan nauwelijks wachten”, geeft hij toe. “Niet kunnen racen is voor een coureur het ergste wat er is!” Naast zijn al eerder geplande deelname aan het Brits GT-kampioenschap zal Buurman dit seizoen voornamelijk in actie komen op de beroemde Nürburgring-Nordschleife. Daarbij rijdt hij voor een nieuw team, het HAUPT RACING TEAM van oud-DTM-coureur Hubert Haupt. Opnieuw komt Yelmer daarbij in actie met de Mercedes-AMG GT3, waarmee hij al vele mooie successen vierde. 

 

“Ik vind het fantastisch voor Hubert Haupt dat hij erin is geslaagd om zijn eigen raceteam op te zetten”, zegt Yelmer. “Ik weet dat dat een lang gekoesterde droomwens van hem is en hij heeft alles in beweging gezet om dat te realiseren. Daarbij heeft hij heel wat goede en ervaren mensen om zich heen weten te verzamelen. Er is niets aan het toeval overgelaten, dus wat dat betreft heb ik er alle vertrouwen in dat dit een succesvol project wordt. Het is daarbij natuurlijk leuk om vanaf het begin deel uit te kunnen maken van een nieuw team!”

 

Yelmer vormt samen met teameigenaar Hubert Haupt en Nico Bastian de rijdersbezetting van een van de in totaal drie nieuwe Mercedes-AMG GT3’s, die HRT zal inzetten tijdens de Nürburgring Langstrecken-Serie (tot dusver bekend als VLN) en de jaarlijkse 24-uursrace op de Nürburgring, die vanwege de corona-pandemie is verschoven naar 24 tot en met 27 september. “Het is leuk om weer samen met Hubert en Nico te rijden”, zegt Yelmer. “Met Hubert samen heb ik al een paar mooie successen kunnen vieren. Zo wonnen we in 2015 en 2018 samen de 24 Uur van Dubai.”

 

Positief is dat het nieuw geformeerde HRT direct al kan rekenen op uitgebreide steun van Mercedes-AMG Motorsport en meteen de felbegeerde status van ‘Performance Team’ gekregen heeft. Gereden wordt met de voor 2020 nieuwe evolutieversie van de Mercedes-AMG GT3, die in de voorgaande uitvoering al goed was voor vele racesuccessen, waaronder de volledige top vier tijdens de 24-uursrace van de Nürburgring in 2016.

 

De overstap naar het nieuwe HRT betekent voor Yelmer tegelijkertijd ook het afscheid van het team Black Falcon, waarmee hij jarenlang in lange-afstandsraces actief was. “Ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken om Black Falcon te danken voor het vertrouwen en de zeer plezierige samenwerking in de afgelopen jaren”, zegt hij. “Samen hebben we mooie successen behaald: de overwinningen in Dubai en onze podiumplaats als derde tijdens de 24-uursrace op de Nürburgring in 2018, maar zeker ook de titel in de Blancpain Endurance Serie in datzelfde jaar . Black Falcon was de afgelopen tien jaar een grote naam en een vaste waarde in de internationale professionele GT3-racerij en het is jammer dat we het team daar voorlopig niet meer  zullen terugzien. Ik kijk nu echter uit naar de samenwerking met mijn nieuwe team en kan nauwelijks wachten tot de eerste race!”


2018,8,02,12,00

countdown to next race   D 00H 00M

close modal