header-img.jpg

yelmer.com

600/BEI_SAT_DL-7183.jpg

Results last race

Alles

  1. Herberth Motorsport - Porsche 991 GT3 R
  2. Manthey Racing - Porsche 991 GT3 R
  3. Black Falcon - Mercedes AMG GT3 - Yelmer

Kalender

Alle items

Yelmer elfde op de grid in Peking

10-09-2010

Het stratencircuit rond de Olympische roeibaan in Peking blijkt een kraker te zijn. Letterlijk en figuurlijk. Er zit een kritische chicane in, de kerbstones kwamen al in de eerste vrije training los en de muren zijn meedogenloos. Daarbij is het, zoals een tijdelijke baan betreft, glad. Hoe meer auto’s er hebben gereden, des te meer rubber op het asfalt en daarom ook meer grip. Yelmer stelde zijn kwalificatie dus even uit zodat er meer auto’s gereden zouden hebben. In zijn eerste snelle ronde werd hij echter opgehouden door de PSV-auto van Earl Bamber waarna hij zich iets liet terugzakken voor een nieuwe poging. Toen hij die bijna had uitgereden werden de rode vlaggen uitgehangen. De ervaren Andy Soucek was in de chicane heel hard in de muur geknald en de training moest worden afgebroken. En werd ook niet meer hervat. “Dat kostte me dus zeker een plek in de shoot-outs”, verzekerde Yelmer. “In de eerste twee sectoren was ik zo snel dat ik op grond daarvan minimaal als derde zou zijn geëindigd. Nu werd ik slechts zesde, twee plaatsen te weinig dus”.

Het circuit heeft twee rechte stukken maar die zijn volgens Yelmer te kort om er met behulp van de push-to-pass knop een run op je voorganger te kunnen doen. “Inhalen zal dus moeilijk worden. Daarbij weten we niet hoe de baan er morgen bij ligt. Ze gaan vandaag nog de chicane verbouwen, zodat die minder snel en gevaarlijk is. En er schijnen nog nieuwe kerbstones bij te komen. We hebben morgen wel nog een vijftien minuten warm-up, dus dan zien we wel hoe het eruit ziet. Ik ga in ieder geval wel proberen de auto uit de muur te halen want je kunt hier hele zware schades rijden”, blikt Yelmer vooruit.

Zoals reeds vermeld tellen de races niet mee voor het kampioenschap omdat het circuit niet de verplichte FIA B-status heeft gekregen. Er zal wel in de gebruikelijke Super Finale om het grote geld worden geracet. De eerste race is om 11.00 uur lokale tijd, de tweede om 15.00 uur. Er is een tijdverschil van +6 uur met Nederland.

 

Startopstelling
1. FC Porto - Alvaro Parente
2. Tottenham Hotspur – Craig Dolby
3. AS Roma - Julien Jousse
4. SC Corinthians - Robert Doornbos
5. Girondins de Bordeaux - Franck Perera
6. Olympic Lyonnais - Tristan Gommendy
7. Atletico Madrid – Paul Meijer
8. Sevilla FC - Adrian Valles
9. Galatasaray – Giacomo Ricci
10. Sporting Clube de Portugal - Marcos Martinez
11. AC Milan - Yelmer
12. RSC Anderlecht - Davide Rigon
13. Olympiacos - Ben Hanley
14. FC Basel - Max Wissel
15. Liverpool FC - Federic Vervisch
16. Team China – Ma Quin Hua
17. Beijing Guoan - John Martin
18- PSV - Earl Bamber


2018,8,02,12,00

countdown to next race   D 00H 00M

close modal