header-img.jpg

yelmer.com

Results last race

Alles

  1. Herberth Motorsport - Porsche 991 GT3 R
  2. Manthey Racing - Porsche 991 GT3 R
  3. Black Falcon - Mercedes AMG GT3 - Yelmer

Kalender

Alle items

Superleague 2010 ronde 1 Silverstone Q

03-04-2010

Voor Yelmer begon het eerste raceweekend verre van voorspoedig. Tijdens drie testsessies op de donderdag had hij zegge en schrijve vijf ronden kunnen rijden, vanwege problemen met de software van het semi-automatische schakelsysteem. Ook in de eerste training op vrijdag – de enige droge sessie overigens – kwam hij na een ronde al met dat probleem binnen. Uiteindelijk had hij slechts twee natte sessies kunnen trainen.

Met een aanzienlijke achterstand begon Yelmer aan het serieuze werk. Tijdens de groepskwalificaties was het droog en die omstandigheid was dus nieuw voor Yelmer. Desondanks sleepte hij er een vierde tijd uit en wat nog veelzeggender was, zijn tijd was slechts 0,2 seconde langzamer dan die van Max Wissel, de uiteindelijke pole-positiewinnaar.

Yelmer mocht dus de kwartfinale rijden, tegen Alvaro Parente. Vlak voor die shoot-outs ging het flink regenen. Uitgelezen weer dus voor Yelmer maar helaas redde hij het niet tegen de Portugees. Toen het stof was gedaald bleek hij uiteindelijk tot de zevende startplaats werd veroordeeld. “Het is het resultaat van dit kwalificatiesysteem en daarover heb ik echt niets te klagen. Maar toch, als ik de tijden op zich op een rijtje zet dan had ik misschien zelfs vierde op de grid kunnen staan. Al met al ben ik, zeker in het licht van de aanloopproblemen, best tevreden met deze uitkomst. Morgen wordt er regen voorspeld en de baan van Silverstone is breed genoeg om in te halen. Alleen kun je vanwege de spray weinig zien”.

 

De grootste verrassing van de groeps kwalificaties was Robert Doornbos, die in zijn groep als allerlaatste eindigde. De Corinthians-coureur klaagde over gebrek aan vermogen en slecht werkende remmen. In die groep A eindigde Chris van der Drift (Olympiacos) als vijfde, op slechts 0,2 seconde van Max Wissel (FC Basel), die in de finale de pole claimde, ten koste van Alvaro Parente (FC Porto). De Portugees die in de kwartfinale Yelmer Buurman had verslagen. Van veel andere grote namen viel weinig goed nieuws te melden. Sébastien Bourdais (Olympic Lyon) won zijn groep maar ging in de eerste kwartfinale al ten onder tegen Max Wissel. PSV was het ook niet helemaal want Narain Karthekeyan kwam in zijn groep niet verder dan de zesde tijd. Franck Montagny (Girondins de Bordeaux) had duidelijk gewenningsproblemen en reikte tot slechts de zevende tijd in zijn groep, een plaatsje voor de kampioen van 2008, Davide Rigon (RSC Anderlecht).

Startopstelling
1. Max Wissel (FC Basel
2. Alvaro Parente (FC Porto)
3. James Walker (Liverpool FC)
4. Craig Dolby (Tottenham Hotspur)
5. Duncan Tappy (Flamengo)
6. Marcos Martinez (FC Sevilla)
7. Yelmer (AC Milan)
8. Sébastien Bourdais (Olympic Lyon)
9. Chris van der Drift (Olympiacos)
10. Tristan Gommendy (Galatasaray)
11. Narain Karthikeyan (PSV)
12. Borja Garcia (Sporting Club de Portugal)
13. John Martin (Atletico Madrid)
14. Franck Montagny (Girondins de Bordeaux)
15. Julien Jousse (AS Roma)
16. Davide Rigon (RSC Anderlecht)
17. Robert Doornbos (Corinthians)


2018,8,02,12,00

countdown to next race   D 00H 00M

close modal