header-img.jpg

yelmer.com

_MKN9173.jpg

Results last race

Alles

  1. Herberth Motorsport - Porsche 991 GT3 R
  2. Manthey Racing - Porsche 991 GT3 R
  3. Black Falcon - Mercedes AMG GT3 - Yelmer

Kalender

Alle items

Yelmer sluipt op de Nürburgring naar de koppositie

27-06-2010

Net als in het recente verleden een paar keer het geval was zette Yelmer in de eerste vrije training zijn auto goed op om in de tweede sessie de snelste tijd neer te zetten. Door naar de groepskwalificatie en ook daarin was hij de snelste van alle 18 deelnemers. In de kwartfinale van de pole-positie shoot-outs was hij bijna een halve seconde sneller dan routinier Franck Perera. In de halve finale moest hij het opnemen tegen Julien Jousse, de AS Roma-piloot die de hele kwalificatie zou beheersen. Ergo, Yelmer verloor, maar met slechts 0,08 seconde (!) verschil. “Ik had net een toefje teveel overstuur waardoor ik in bocht 5 wat tractie verloor”, verklaarde onze AC Milan-coureur zijn verlies. Uiteindelijk werd hij, als vierde geklasseerd, aan de rechterkant van de grid gezet. Maar dat was op zich helemaal niet verkeerd want de eerste bocht gaat ook naar rechts.

De start van de eerste race was opmerkelijk. Terwijl de eerste rij, Jousse en Robert Doornbos, net even iets inhield stampte Yelmer al op het gas en precies op dat moment sprong het licht op groen. Het snelheidsverschil met de voor hem startende Doornbos was zo groot dat eenmaal bij de eerste bocht aangekomen Yelmer ook als eerste instuurde. Drie bochten verder had hij al 50 meter voorsprong en dat bouwde hij razendsnel uit. Een tweede overwinning in een hoofdrace kon hem nauwelijks meer ontglippen maar bij de toeschouwers, en zeker bij zijn fans, stokte de adem in de keel toen zijn motor bijkans afsloeg. “Ik had radiocontact met mijn crew over de geplande pitstop en drukte de radioknop in. De eerste bocht is heel hobbelig waardoor mijn vinger op de pit-limiter schoof. Ja, dan valt je motor wel even stil. Maar ik had alles weer razendsnel onder controle. Later heb ik nog een halve ronde achter Maria de Villota klem gezeten waardoor Rigon wat dichterbij kon komen. Maar toen zij de pits in ging had ik vrij baan en liep ik makkelijk van Davide weg. Een relatief simpele overwinning dus”.

Yelmer moest daardoor vanaf de allerlaatste plaats de tweede race in. Maar eerst moest er nog flink gesleuteld worden want Yelmer had zo zijn twijfels over zijn koppeling. In razend tempo werd die kundig vervangen zodat hij goed geprepareerd aan de start kwam. Daar had hij al direct Davide Rigon (Anderlecht) te pakken. Daarna bleef het stationair tot aan de pitstops. “Dit circuit is ook niet zo inhaalvriendelijk”, verklaarde Yelmer, die bij de pitstops dankzij het goede werk van zijn Atech-monteurs, voor landgenoten Robert Doornbos en Chris van der Drift de baan op kwam. Langzaam maar zeker liep hij vervolgens op PSV-coureur Narain Karthikeyan in, die onder de druk van Yelmer een foutje maakte en van de baan gleed. Vervolgens moest ook John Martin eraan geloven. En dat terwijl de Beijing Guoan-coureur vorige week in Spanje nog de beste was geweest. Daarna zat er geen positieverbetering meer in maar de achtste plaats aan de meet was een mooie opsteker. Craig Dolby, de leider in het klassement, was namelijk als zesde gefinisht, waar hij in de eerste race als 10e over de meet was gekomen. Yelmer liep hiermee al een mooie 26 punten op de Tottenham Hotspur-rijder in.

Restte nog de Super Finale, waarvoor Yelmer de pole-positie in handen had. Hij stond nauwelijks stil achter zijn startlijn of het rode licht ging al uit. Met spinnende wielen ging hij de race in maar dat kostte zoveel snelheid dat Chris van der Drift en Davide Rigon hem als een speer voorbij staken. In de eerste bocht had Yelmer het nog even met Max Wissel aan de stok maar daarna bleven de posities tot aan de finish gehandhaafd. Derde derhalve en niet alleen nog weer 4 punten rijker maar ook weer 50.000 euro voor het team binnen gesleept. “Mijn start ging niet goed omdat ik op hele oude banden stond, die weinig grip hadden. Chris had op de een of andere manier nog een set nieuwe banden bewaard en daarmee won hij de start. Er had dus nog meer ingezeten maar dit is prima zo. Dertig punten op Craig ingelopen. Ik heb het gevoel dat ik hem nu bij de figuurlijke strot heb. Hij zal deze druk toch echt moeten gaan voelen. Straks in Zolder moeten we deze mooie lijn zien door te zetten”.

Uitslag race 1
1. Yelmer (AC Milan) 26 ronden in 46 min.36.469
2. Davide Rigon (RSC Anderlecht) op 7.724
3. Chris van der Drift (Olympiacos) op 11.562
4. Franck Perera (Flamengo) op 13.958
5. Julien Jousse (AS Roma) op 33.766
6. James Walker (Liverpool FC) op 34.291

Uitslag race 2
1. Alvaro Parente (FC Porto) 25 ronden in 45 min. 03.384
2. Franck Montagny (Girondins de Bordeaux) op 0.826
3. Tristan Gommendy (Galatasaray) op 5.515
4. Maria de Villota (Atletico Madrid) op 29.875
5. Max Wissel (FC Basel) op 30.517
6. Craig Dolby (Tottenham Hotspur) op 38.710
8. Yelmer op 43.195

Uitslag Super Final
1. Chris van der Drift, 5 ronden in 8 min. 57.984
2. Davide Rigon op 5.807
3. Yelmer op 8.462
4. Max Wissel op 16.488
5. Tristan Gommendy op 34.273
6. Franck Perera uitgevallen

Stand
1. Craig Dolby 370
2. Yelmer 340
3. Max Wissel 297
4. Davide Rigon 294
5. Chris van der Drift 273
6. Franck Perera 248


2018,8,02,12,00

countdown to next race   D 00H 00M

close modal