header-img.jpg

yelmer.com

Yelmer champagne web.jpg

Results last race

Alles

  1. Herberth Motorsport - Porsche 991 GT3 R
  2. Manthey Racing - Porsche 991 GT3 R
  3. Black Falcon - Mercedes AMG GT3 - Yelmer

Kalender

Alle items

Fraaie zege voor Yelmer op het TT-circuit van Assen

05-06-2011

De Superleague is beroemd om zijn hele inhaalacties en op het TT-circuit pakte Yelmer daar een aanzienlijk aandeel van mee. Hij begon dus race 1 vanaf startplaats acht. In de eerste fase kon hij geen posities winnen en bleef hij klem zitten achter Andy Soucek’s Galatasaray-auto. Dit duurde zelfs tot aan de pitstops. Toen de meeste rijders de pits in kwamen voor de verplichte stop, reed Yelmer nog drie ronden op zijn al aardig gesleten banden door. Het bleektactisch een hele goede zet te zijn want toen hij na zijn stop weer op de baan kwam lag hij ineens vierde en zat in het spoor van de nieuwe Luxemburg-auto van Frederic Vervisch. Het duurde drie ronden tot Yelmer hem te pakken had. Intussen ging Tristan Gommendy riant aan de leiding, op 10 seconden gevolgd door Robert Doornbos. Toen verloor de Fransman plotseling snelheid, om even later met, wat later bleek een gebroken gaskabel, uit te vallen. Robert Doornbos dus aan de leiding, op iets meer dan een seconde gevolgd door Yelmer, die het gat snel dichtreed en druk op de voormalige Formule 1 rijder ging uitoefenen. Doornbos wist echter 8 ronden lang stand te houden, toen zette Yelmer, met gebruik van zijn 'push-to-pass', de oranje-grijze PSV auto naast de oranje-grijze Nederland-bolide. Bij de Ruskenhoek chicane kwam het tot een confrontatie. Yelmer stuurde in, Doornbos moest opzij, vloog over de kerbstones, zeilde door de lucht en landde tegen Yelmer’s auto. Onze PSV-man kon gelukkig vervolgen en reed naar een eclatante zege. Doornbos daarentegen slaagde er wel in met een scheve voorvleugel de rest een ronde lang achter zich te houden maar na ene tweede botsing was het voor hem definitief voorbij. “Ja, het was best een gewaagde actie maar ik was zoveel sneller dan hij. En ik wilde deze zege zo graag want het is een mooie start van het seizoen”.

Even een tandje terug

De tweede race was niet zo opwindend als de eerste, althans vanuit Yelmer’s standpunt. De klap met Doornbos had zijn stuurinrichting beschadigd, met teveel speling tot gevolg. “Ik had vrijwel tegelijkertijd over- en onderstuur en dat is erg onprettig”, gaf Yelmer als verklaring, waarom hij zelfs Maria de Villota niet voorbij kon komen. Toen hij zijn stop maakte koos hij voor al oude banden, zodat hij de Super Finale op redelijk nieuw rubber zou kunnen rijden. De Vilotta was intussen een flink naar achteren verzeild geraakt, terwijl Yelmer onder druk van Craig Dolby kwam te liggen. Hij kon de Brit niet tegenhouden. Die passeerde ook al snel Neel Jani in de voor Yelmer zo bekend voorkomende RSC Anderlecht-auto, waarvan de achterzijde het resterende deel van de race voor Yelmer een intrigerend uitzicht zou blijven. Eindresultaat: 10e.

Opmerkelijk herstel

Wel, op naar de Super Finale met 100.000 euro voor de winnaar. “Ik heb een gerede kans op de zege want ik heb nog hele goede banden hiervoor bewaard, terwijkl anderen al redelijk oud rubber hebben”, gaf Yelmer te kennen. Welnu, als je wilt winnen moet je wel goed van start gaan en dat deed Yelmer dus niet. “Er was al wat gedoe met startlichten en daarbij kwam nog eens een marshal die lang de rail driftig stond te gebaren dat we iets verder naar voren moesten. Terwijl ik naar hem keek, gingen de lampen uit. Ineens zag ik iedereen wegrijden en ja, ban ben je dus wel te laat”, aldus Yelmer, die al na een drietal bochten John Martin naar de laatste plaats had terug verwezen. Toen ging hij er nog eens extra goed voor zitten en met resultaat: Duncan Tappy en Filip Salaquarda volgden al spoedig en na drie ronden lag hij al vierde. Vergeet niet, de Super Finale wordt over slechts vijf ronden gereden, in totaal  zo’n 7.5 minuten. Yelmer kreeg vervolgens John Martin in beeld, die al was ingehaald door Craig Dolby en Antonio Pizzonia. Ook tegen Yelmer had de Australiër geen verweer, waardoor de PSV-rijder zijn tweede podium van het weekend kon scoren, met de halve ton als welkom extraatje. “Nou, het was wel een weekend met ups en downs maar de ups overheersen toch wel. Het eindresultaat is veelbelovend voor de rest van het seizoen. Ik kijk al uit naar de volgende ronde in België”, besloot Yelmer.  

Uitslag race 1
1. Yelmer 26 ronden in 38 min. 44.482
2. Craig Dolby (Engeland) + 9.076
3. Frederic Vervisch (Luxemburg) + 10.088
4. Neel Jani (RSC Anderlecht, België) + 15.222
5. Filip Salaquarda (Spartak Praag, Tsjechië) + 18.095
6. John Martin (Australië) + 26.427
 
Uitslag race 2
1. Duncan Tappy (Japan) 26 ronden in 38 min.56.059
2. John Martin + 3.125
3. Antonio Pizzonia (Brazilië) + 4.527
4. Tristan Gommendy (Girondins de Bordeaux, Frankrijk) + 8.152
5. Earl Bamber (New-Zeeland) + 8.392
6. Filip Salaquarda + 9.233
10. Yelmer + 20.455

Uitslag race 3
1. Craig Dolby 5 ronden in 7 min.29.991
2. Antonio Pizzonia + 0.171
3. Yelmer + 2.068
4. John Martin + 3.327
5. Filip Salaquarda + 3.882
6. Duncan Tappy + 7.570
 
Stand
1. Japan 77
    Australië 77
3. Engeland 74
4. Nederland, PSV 72
5. Brazilië 68
6. Spartak Praag, Tsjechië 63


2018,8,02,12,00

countdown to next race   D 00H 00M

close modal