header-img.jpg

yelmer.com

Yelmer Buurman 24 uur Nuerburgring 1.jpg

Results last race

Alles

  1. Herberth Motorsport - Porsche 991 GT3 R
  2. Manthey Racing - Porsche 991 GT3 R
  3. Black Falcon - Mercedes AMG GT3 - Yelmer

Kalender

Alle items

Yelmer fraai tweede in de 24-uur van de Nürburgring

20-05-2013

Omringd door een snelle armada van Mercedessen heeft het Marc VDS Racing team van Yelmer een fraaie tweede plaats in de 24-uur van de Nürburgring behaald. Op slechts twintig minuten van de finish leek de equipe buiten de prijzen te vallen maar een geweldige eindsprint leverde alsnog een podiumplaats op.

De BMW Z4 met startnummer 25, met Yelmer, Maxime Martin, Andrea Picini en Richard Göransson ging op zondag om 17.00 uur als zevende van start in de, 24 uur durende, fascinerende race in het Eifel-gebergte. Met 172 equipes was het op zich al een stressvolle aangelegenheid maar slecht weer deed nog een extra duit in het zakje. Zo zeer zelfs dat nog voor middernacht de wedstrijd werd stilgelegd omdat brede modderbanen over het gladde asfalt liepen en een groot aantal auto’s kennis had gemaakt met de onvergeeflijke vangrails. Het was domweg onverantwoord om door te racen. De regenzone wist vooralsnog van geen wijken en pas om 7 uur in de ochtend konden de overgebleven equipes zich opmaken voor een herstart. Om even over acht gingen de auto’s weer op pad en het duurde niet lang of Yelmer en zijn teamgenoten meldden zich aan de kop van het veld. Zeker toen het weer begon te regenen was de equipe niet te stuiten maar toen de baan wat minder nat werd bleken de Mercedessen oppermachtig. Met nog geen half uur te gaan bezetten zij de eerste drie plaatsen. Omdat de baan intussen helemaal was opgedroogd kwam de Marc VDS Racing BMW Z4 alsnog onweerstaanbaar opzetten en met nog amper een kwartier te gaan wist Maxime Martin twee van de drie Benzen te verschalken. De tweede plaats voelde daardoor haast aan als een zege, zo vertelde Yelmer: “In de regen waren we heel sterk en ook als het droog was zaten we bij de allersnelsten. Het moeilijkste was die tussenfase, die trouwens erg lang duurde. Daarin hebben we aardig wat tijd verloren. Het zag er dan ook lang naar uit dat we niet voor de prijzen in aanmerking zouden komen. Daarom voelt die tweede plaats zo goed. En we mogen trots zijn want geen van ons vieren heeft ook maar één enkel foutje gemaakt. En ook de technische staf heeft foutloos gewerkt. We hebben de eer van BMW met verve verdedigd”, keek hij terug. Voor Mercedes was het de allereerste overwinning in de 41 jaar dat deze klassieker wordt gereden. Dit jaar kwamen - ondanks de slechte weersvoorspellingen - maar liefst 210.000 toeschouwers op het evenement af.

Uitslag
1. Bleekemolen, Schneider, Edwards, Thiim (Mercedes SLS GT3) 88 ronden; 2. Yelmer, Martin, Picini, Göransson (BMW Z4 GT3) op 2 min. 39. 781; 3. Graf, Jäger, Seyffart, Bastian (Mercedes SLS GT3) op 1 ronde; 4. Arnold, Roloff, Seyffart, Jäger (Mercedes SLS GT3) op 1 ronde; 5. Rockenfeller, Fässler; Stippler, Winkelhock (Audi R8 GT3) op 1 ronde; 6. Adorf, Hürtgen, Klingmann, Tomczyk (BMW Z4 GT3) op 1 ronde


2018,8,02,12,00

countdown to next race   D 00H 00M

close modal