header-img.jpg

yelmer.com

Yelmer Buurman voorbereiding Superleague Zolder.jpg

Results last race

Alles

  1. Herberth Motorsport - Porsche 991 GT3 R
  2. Manthey Racing - Porsche 991 GT3 R
  3. Black Falcon - Mercedes AMG GT3 - Yelmer

Kalender

Alle items

Yelmer op jacht naar de overwinning in Belgiƫ

13-07-2011

Hoewel de Omloop Terlaemen voor Yelmer geen geheimen kent – hij racete er diverse malen in de Formule Renault en ook in de Formule 3 – is het niet altijd een gelukkige driehoeksverhouding geweest tussen hem, de Superleague Formula en het circuit van Zolder. In het eerste jaar (2008) stuurde hij er de PSV-bolide een keer naar het erepodium (3e) maar het jaar daarop verliep desastreus met slechts een enkele achtste plaats, en eenmaal uitvallen omdat er iemand tegen zijn auto was gereden. Vorig jaar bleven de bekers en de bloemen net buiten bereik maar met een 4e en twee 5e plaatsen scoorde hij wel zoveel punten dat hij aan de leiding van het kampioenschap kwam. En dat zou dit jaar ook wel eens kunnen gebeuren want niet alleen staat hij slechts 5 punten achter koplopers John Martin en Duncan Tappy, hij verkeert ook in supervorm. Tijdens de eerste ronde, een maand geleden op het TT-circuit van Assen, won hij zelfs de eerste race, na een spijkerhard duel met landgenoot Robert Doornbos. “Ik zit bij een heel goed team en mijn auto was in Assen ook super. Ik reken erop dat ik hier in Zolder met zo’n zeventig punten in de tas kan wegkomen”, blikt Yelmer optimistisch vooruit. En waarom ook niet? Zijn team, het Belgische Azerti, is immers kind aan huis op de Omloop Terlaemen, waar de Italiaan Davide Rigon voor het team vorig jaar nog de Super Finale won en zo 100.000 euro prijzengeld mocht bijschrijven.

Zolder ligt op slechts een ruim half uur rijden van Eindhoven zodat er op een flinke hoeveelheid PSV-fans wordt gerekend. Zeker nadat er afgelopen vrijdag op de PSV-fandag nog eens extra promotie is gemaakt, met Yelmer in het stralende middelpunt. “Ik werd met de PSV-auto naar het midden van het stadion gevoerd en daar aan het publiek voorgesteld. Toen hebben we ook nog even de motor gestart. Je kunt wel geloven dat het een oorverdovend kabaal was zo onder de daken van de tribunes. Als je een autosporthart hebt moet je dan wel over de streep zijn getrokken. Maar we gaan het in Zolder wel zien”.

Op zaterdag 16 juli worden vanaf 14.25 uur de kwalificaties afgewerkt. Op zondag 17 juli start de eerste race om 12.10 uur, met direct aansluitend de tweede race en de Super Finale.

Tussenstand Superleague Formula Nations Cup:
1. Australië (John Martin) en Japan (Duncan Tappy) 77; 3. Engeland (Craig Dolby) 74; 4. Nederland PSV (Yelmer) 72; 5. Brazilië (Antonio Pizzonia) 68; 6. Tsjechië (Filip Salaquarda) 63

 

 


2018,8,02,12,00

countdown to next race   D 00H 00M

close modal