header-img.jpg

yelmer.com

BF_BES_PaulRicard_AklYazbeck_SM_97.jpg

Results last race

Alles

  1. Herberth Motorsport - Porsche 991 GT3 R
  2. Manthey Racing - Porsche 991 GT3 R
  3. Black Falcon - Mercedes AMG GT3 - Yelmer

Kalender

Alle items

Wel de snelheid, niet het succes voor Yelmer op Paul Ricard

27-06-2017

UBBERGEN (27 juni 2017) – Afgelopen zaterdagavond werd op het Circuit Paul Ricard in het Zuid-Franse Le Castellet de ‘Circuit Paul Ricard 1000km’ verreden, de derde wedstrijd van de Blancpain GT Series Endurance Cup. Bij zomerse omstandigheden in het departement Var kwam ook Yelmer Buurman in actie. De coureur uit het Gelderse Ubbergen reed de Mercedes-AMG GT3 met het startnummer 4 van het Duitse Mercedes-AMG Team Black Falcon, die hij deelde met de Brit Adam Christodoulou en de Duitser Luca Stolz. Dat de snelheid er bij hem op het Zuid-Franse circuit goed in zat, liet Yelmer Buurman al zien in de kwalificatie. Temidden van het 58 auto’s tellende veld eiste hij met een tijd van 1:56,442 minuten, de snelst gereden rondetijd van het weekeinde, de pole-position voor zich op. In de race leek de Mercedes-AMG GT3 van Buurman en zijn teamgenoten op weg naar het podium, maar een halfuur voor de finish betekende een technisch defect het voortijdig einde van de wedstrijd. “Jammer, maar we weten in ieder geval dat de snelheid erin zat. Daarmee gaan we met een goed gevoel naar Spa”, aldus Buurman. Op het circuit in de Belgische Ardennen staat tijdens het laatste weekeinde van juli de ‘Total 24 Hours of Spa’ als onbetwist hoogtepunt van het seizoen op het programma.

De wedstrijd op het Circuit Paul Ricard geldt als belangrijkste voorbereiding op de 24-uursrace in Spa. Dat verklaart mede het grote deelnemersaantal, terwijl in Zuid-Frankrijk dit weekeinde ook nog eens het 25-jarig jubileum van SRO als organisatie van GT-races gevierd werd. “Wat Stéphane Ratel en zijn team in die 25 jaar voor elkaar hebben gekregen verdient inderdaad alle waardering”, zegt Yelmer. “De GT-racerij beleeft wereldwijd een enorme groei en er komen steeds meer nieuwe merken bij. Ik heb ook mooie herinneringen aan de tijd in het FIA GT1-wereldkampioenschap van een paar jaar geleden en heb het nu erg naar mijn zin in de door SRO georganiseerde Blancpain GT Series.”

De snelste rondetijd in de kwalificatietraining en daarmee de pole-position waren voor Yelmer een fraaie opsteker. “Met een buitentemperatuur van boven de 30 graden en een asfalttemperatuur van 40 graden was het extreem warm. Zoals altijd was de derde kwalificatieheat beslissend. Ik wist dat het in mijn laatste ronde moest gebeuren en dat lukte”, aldus Yelmer. Tijdens de race – die overigens werd verreden over een tijdsduur van zes uur en niet over het geafficheerde aantal kilometers – nam Yelmer de eerste rijbeurt voor zijn rekening. “Daarbij kwam drie keer de safety-car in actie, waardoor ik telkens mijn opgebouwde voorsprong weer kwijtraakte”, vertelt hij. “Bij de herstarts kon ik echter telkens weer wegrijden, dat was positief.” Een podiumplaats leek voor het team lange tijd in zicht, totdat een technisch probleem in het laatste halfuur de reden was dat de auto stil kwam te staan. Daarmee bleef de inzet van Yelmer en zijn teamgenoten dus onbeloond. “Nu richten we ons op Spa”, kondigt Yelmer aan. Aanstaande dinsdag (4 juli) vindt op het circuit in de Ardennen de officiële testdag plaats. De 24-uursrace wordt verreden op 29 en 30 juli.


2018,8,02,12,00

countdown to next race   D 00H 00M

close modal