header-img.jpg

yelmer.com

BF_Dubai24H_2018_AklYazbeck_SM_87.jpg

Results last race

Alles

  1. Herberth Motorsport - Porsche 991 GT3 R
  2. Manthey Racing - Porsche 991 GT3 R
  3. Black Falcon - Mercedes AMG GT3 - Yelmer

Kalender

Alle items

Yelmer begint nieuw racejaar met overwinning 24h Dubai!

14-01-2018

DUBAI (14 januari 2018) – Het kalenderjaar 2018 is nog geen twee weken oud, maar Yelmer Buurman heeft zijn eerste overwinning al te pakken! Tijdens de 13e editie van de Hankook 24H DUBAI, de eerste grote autorace op de internationale kalender, behaalde hij samen met zijn teamgenoten in de Mercedes-AMG GT3 van het Black Falcon-team de overwinning. Voor de coureur uit het Gelderse Ubbergen was het een herhaling van zijn succes in Dubai in 2015, toen hij ook met een Black Falcon-Mercedes de race op zijn naam wist te schrijven. “Een geweldig begin!”, oordeelde Yelmer over zijn recente succes.

Met 26 auto’s in de klasse A6 – en daarmee meer dan een kwart van het 89 auto’s tellende deelnemersveld in Dubai, was de concurrentie dit jaar bijzonder groot. Heel wat teams reden met officiële ondersteuning en hadden fabrieks- of semi-fabrieksrijders in de gelederen, een duidelijk teken dat de internationale status van de race in Dubai meer en meer toeneemt. Evenals in voorgaande jaren vond Yelmer onderdak bij het Duitse team Black Falcon, met drie overwinningen in de jaren 2012, 2013 en 2015 het succesvolste team in de historie van de etmaalrace in Dubai. Yelmer deelde de Mercedes-AMG GT3 met het startnummer 2 met de Saoedische prins Abdulaziz Al Faisal, de Duitser Hubert Haupt en de Italiaan Gabriele Piana.

In de kwalificatie reed Yelmer de groene Mercedes-AMG GT3 naar de derde startplaats. Hoe competitief het veld was, bleek wel uit het feit dat de snelste rondetijden van de eerste 16 auto’s in de startopstelling minder dan een seconde uit elkaar lagen! Met 89 auto’s op het circuit van 5,39 kilometer, omgerekend iedere 60 meter een auto, is het inhalen van andere deelnemers een van de belangrijkste aspecten in Dubai. “Ik had het idee dat er dit jaar meer snelle auto’s op de baan waren”, constateerde Yelmer. “Bijvoorbeeld ook de toerwagens uit de TCR-klasse, die in verhouding ook best snel zijn en dus lastiger in te halen dan de kleinere auto’s, die je hier in voorgaande jaren nog meer zag. Dat maakt het allemaal wat ingewikkelder.”

De onderlinge kwaliteitsverschillen in het veld maakten het er ook niet gemakkelijker op. Yelmer: “Er waren in de beginfase van de wedstrijd minder crashes dan in voorgaande jaren, waardoor er ’s nachts meer auto’s op de baan waren. In het donker zie je dan dat het voor sommigen toch wel heel moeilijk is om de juiste weg te vinden: ze gaan van links naar rechts over het circuit op punten waar je het totaal niet verwacht. Daardoor heb ik ook wel een paar spannende momenten meegemaakt, maar ook dat hoort er allemaal bij.”

In de race reed de Black Falcon-Mercedes met het startnummer 2 vrijwel constant in de top drie en verschillende keren aan de leiding. De groene Mercedes nam definitief de eerste plaats over in de 502e ronde. Met een vrij comfortabele voorsprong voltooiden Yelmer en zijn teamgenoten de laatste uren van de race. “Ik reed de voorlaatste stint en het enige dat ik moest doen, was de voorsprong verdedigen, Daarna kon Abdulaziz Al Faisal de auto als winnaar over de eindstreep rijden. Een geweldig resultaat! Aan het begin van de race hadden we niet verwacht, dat we met zo’n voorsprong zouden winnen”, gaf Yelmer naderhand te kennen. “We hebben er hard voor gewerkt en zijn natuurlijk heel blij met deze overwinning.” Voor Black Falcon en voor Mercedes was het de vierde zege in Dubai. Yelmer Buurman behoort nu samen met zijn teamgenoten Al Faisal en Haupt tot het selecte gezelschap van rijders die de race in Dubai twee keer gewonnen hebben.


2018,8,02,12,00

countdown to next race   D 00H 00M

close modal