header-img.jpg

yelmer.com

BF_VLN1_2017_AklYazbeck_11.jpg

Results last race

Alles

  1. Herberth Motorsport - Porsche 991 GT3 R
  2. Manthey Racing - Porsche 991 GT3 R
  3. Black Falcon - Mercedes AMG GT3 - Yelmer

Kalender

Alle items

Yelmer kijkt uit naar seizoenshoogtepunt op de Nordschleife

25-05-2017

NÜRBURG (25 mei 2017) – Voor autocoureur Yelmer Buurman uit het Gelderse Ubbergen staat het raceseizoen 2017 vooral in het teken van de deelname aan de Blancpain GT Series Endurance Cup met het Mercedes-AMG Team Black Falcon, met de Total 24 Hours of Spa, eind juli als onbetwist hoogtepunt. Naast de wedstrijden van de Blancpain GT Series is er echter nog een seizoenshoogtepunt, namelijk de 24-uursrace op de Nürburgring-Nordschleife, volgens velen het mooiste circuit ter wereld. Dit weekeinde wordt er in de Eifel weer twee maal de klok rond geracet, en Yelmer Buurman is erbij in de Mercedes-AMG GT3 met het startnummer 1. Hij deelt de auto met de Duitsers Maro Engel en Manuel Metzger en de Brit Adam Christodoulou, die vorig jaar de race op hun naam wisten te schrijven. “Het wordt dit jaar heel zwaar, want de concurrentie is erg sterk”, weet Buurman. “Maar dat maakt het alleen nog maar mooier…”

Met zo’n 160 auto’s en 600 rijders aan de start en rond de 200.000 bezoekers die dit lange weekeinde op de legendarische Nürburgring worden verwacht, is het ‘ADAC Zurich 24h-Rennen Nürburgring’ de grootste autorace ter wereld. De strijd om de algehele overwinning zal ongetwijfeld gaan tussen de GT3-auto’s uit de klasse SP9, die met fabrieks- of fabrieks-ondersteunde teams van Audi, Bentley, BMW, Mercedes-AMG en Porsche buitengewoon sterk bezet is. Alle GT-fabrieksrijders van de diverse merken zijn dan ook van de partij. “Vorig jaar was de 24-uursrace op de Nürburgring voor Mercedes-AMG een ongekend succes, met Mercedes-AMG-teams op de eerste vier plaatsen en vijf auto’s in de top zes. Een herhaling van dat resultaat is waarschijnlijk onmogelijk, want de concurrentie heeft natuurlijk ook niet stil gezeten, maar we gaan er wel alles aan doen om zo goed mogelijk voor de dag te komen, zeker ook omdat Mercedes-AMG dit jaar het 50-jarig jubileum viert”, benadrukt Yelmer Buurman.

Gisteren al nam Buurman met zijn teamgenoten deel aan de traditionele ‘Adenauer Racing Day’, waar de wit met blauwe Mercedes-AMG GT3 met het startnummer 1 en de logo’s van softwarehuis SAP een van de grote publiekstrekkers was. Vandaag staan de eerste trainingen op het programma, morgen volgt de afsluitende kwalificatietraining en dan in de avond de ‘Top 30 qualifying’, met twee vliegende ronden voor de snelste auto’s waarin de startplaatsen in de eerste 15 rijen worden verdeeld. “Die ‘top 30 qualifying’ neemt Adam Christodoulou voor zijn rekening. “Dat is voorafgaand aan het seizoen allemaal al zo vastgelegd. Ik stap dan in de loop van de race in.”

Vorig jaar moest de 24-uursrace vanwege hagel en zware regenval enkele uren worden onderbroken, omdat de baan onbegaanbaar was geworden. De weersverwachting voor de race van dit jaar is bijzonder goed, met warm weer en volop zon, maar in de Eifel blijft het weer altijd een onzekere factor. “Vorig jaar was die hagel ook niet voorspeld, dus er kan altijd een verrassing in zitten. Voor ons zou een regenbui op zijn tijd ook helemaal niet zo slecht zijn”, zegt de Nederlandse rijder. De wedstrijd start op zaterdag om 15.30 uur en is live te volgen op de Duitse zender RTL Nitro alsmede via diverse livestreams, onder andere op de website van het evenement, www.24h-rennen.de


2018,8,02,12,00

countdown to next race   D 00H 00M

close modal