header-img.jpg

yelmer.com

Website/Team_BlackFalcon_ADAC6H_2016_AklYazbeck_17.jpg

Results last race

Alles

  1. Herberth Motorsport - Porsche 991 GT3 R
  2. Manthey Racing - Porsche 991 GT3 R
  3. Black Falcon - Mercedes AMG GT3 - Yelmer

Kalender

Alle items

Yelmer Buurman klaar voor de race van het jaar

25-05-2016

 

NÜRBURG (25 mei 2016) – Komend weekeinde, zaterdag 28 en zondag 29 mei, staat voor coureur Yelmer Buurman misschien wel de belangrijkste race van het jaar op het programma: de 44e editie van wat officieel wordt aangeduid als het ‘ADAC Zurich 24h-Rennen Nürburgring’. Met zo’n 160 auto’s aan de start en in totaal rond de 640 rijders in actie geldt de 24-uursrace op de Nürburgring als grootste race ter wereld. Yelmer Buurman, officieel coureur van AMG, start er in de Mercedes-AMG GT3 van het Duitse AMG Team Black Falcon. De auto met het startnummer 9 deelt Buurman met de Duitsers Maro Engel, Hubert Haupt en Dirk Müller. “De weersverwachting is wisselvallig, zoals zovaak op de Nürburgring. Daarmee gaat het niet gemakkelijk worden, maar ik heb er ongelooflijk veel zin in”, zegt Buurman enthousiast.

 

De 24-uursrace op de Nürburgring, de ruim 25 kilometer lange combinatie van het Grand Prix-circuit en de Nordschleife, is een race die zijn gelijke niet kent. “Je ruikt er ’s nachts tijdens de race de geur van het barbecuevlees in de auto, je ziet de kampvuren langs de baan en sommige fans staan echt 24 uur lang met vlaggen te zwaaien, iedere keer als hun favoriete auto voorbij komt”, weet Yelmer Buurman. Hij kent de klassieker in de Eifel van voorgaande deelnames.

Voor Mercedes-AMG is de race van dit jaar met zeer veel prestige verbonden: het wordt de eerste 24-uursrace op de Nürburgring met de nieuwe Mercedes-AMG GT3. De performance-divisie uit het Duitse Affalterbach pakt enorm uit tijdens het evenement, met ondermeer een 1.800 vierkante meter grote ‘AMG Fan Base’ in het rennerskwartier. “AMG en AMG Team Black Falcon doen er alles aan om de race te winnen. Dat komt goed uit, want ik wil ook niets liever”, kondigt Yelmer Buurman strijdlustig aan. “Mijn teamgenoten en ik zullen er dan ook alles aan doen om dit succes binnen te halen.”

De wedstrijden die in de voorbereidingsfase verreden zijn, hebben duidelijk aangetoond dat de nieuwe Mercedes-AMG GT3 de snelheid en betrouwbaarheid in huis heeft om in de voorste gelederen van het veld te kunnen meestrijden. “Maar in een wedstrijd als deze moet je ook een beetje geluk hebben, het moet allemaal op zijn plaats vallen en alles moet goed lopen”, weet Buurman. “Zeker met de weersverwachting zoals die nu is, want er wordt wisselvallig weer verwacht. Dat is op de Nürburgring eerder regel dan uitzondering, maar het betekent wel dat bijvoorbeeld sommige stukken van de baan droog zijn, terwijl het op andere baangedeelten regent. Daardoor moeten er tijdens de race vermoedelijk veel beslissingen worden genomen: pitstops, bandenwissels… Dat maakt het lastig, maar ook heel mooi.”

Vanmorgen is Yelmer Buurman met zijn nieuwe dienstauto, een Mercedes-Benz C 43 AMG, naar de Nürburgring vertrokken. Vanmiddag beginnen de activiteiten al met de traditionele ‘Adenauer Racing Day’, een publieksevenement in het stadje Adenau nabij het circuit, waar veel coureurs aanwezig zijn. Op donderdag wordt er dan voor het eerst gereden tijdens de vrije training en de eerste kwalificatie, die in de avonduren plaatsvindt. Op vrijdag volgt de tweede kwalificatie en de ‘top 30-kwalificatie’ voor de snelste teams. Op zaterdag begint de dag met een warm-up in de ochtend. De 24-uursrace gaat om 15.30 uur van start. De hele race wordt dit jaar live uitgezonden via de Duitse zender RTL nitro. Daarnaast is de wedstrijd via diverse online-kanalen te volgen.


2018,8,02,12,00

countdown to next race   D 00H 00M

close modal