header-img.jpg

yelmer.com

Yelmer Buurman in de PSV-auto web.jpg

Results last race

Alles

  1. Herberth Motorsport - Porsche 991 GT3 R
  2. Manthey Racing - Porsche 991 GT3 R
  3. Black Falcon - Mercedes AMG GT3 - Yelmer

Kalender

Alle items

Yelmer gaat met PSV voor de titel

20-05-2011

Blije gezichten op het circuit van Zolder, waar de presentatie plaatsvond van de eerste Superleague Formula-race in 2011, op 4 en 5 juni op het TT-circuit van Assen. De band tussen PSV en Yelmer Buurman is na het eerste, zo succesvolle seizoen 2008, altijd sterk gebleven. Om uiteenlopende redenen kregen echter andere coureurs het zitje in de PSV-auto, terwijl Buurman voor achtereenvolgens RSC Anderlecht en AC Milan uitkwam, waarbij hij een derde en een vijfde plaats opstreek. Dit jaar zou het kampioenschap een logisch vervolg moeten zijn. Immers, Azerti heeft zijn zaken tegenwoordig heel goed voor elkaar, getuige de titel van vorig jaar. Die werd toen behaald door Davide Rigon in de RSC Anderlecht-auto. “Ik geef eerlijk toe dat Yelmer’s PSV-auto in 2008 een van de langzaamste van het hele veld was”, zegt Azerti teammanager Wim Coeckelbergs. “Daardoor had hij geen echte kans op de titel. Maar we hebben als team de afgelopen jaren erg veel geleerd en bovendien is de auto verder geëvolueerd. En veel betrouwbaarder geworden. Ik dicht ons daarom zeker goede kansen toe. Yelmer is een echte winnaar, iemand die heel gefocust kan zijn. En het klikt heel goed tussen Yelmer en onze technici”.

Ook Peter Kentie, marketing- en mediamanager van PSV, ziet de nabije toekomst zonnig in. “Yelmer heeft zichzelf de afgelopen jaren als potentieel kampioen bewezen. Bovendien heeft hij in het jaar dat hij voor ons reed, de harten bij onze organisatie gestolen. Wat hij uitstraalt past heel goed bij PSV. Bovendien was hij altijd bereid om extra dingen voor de club te doen en ook toen hij voor andere clubs reed bleven onze warme banden bestaan”.

Over iets meer dan een week rijdt Yelmer in Assen dus zijn ‘thuisrace’ en hij kan niet wachten. Zeker niet nadat hij op Zolder een redelik aantal ronden met de, in een nieuw jasje gestoken, PSV-auto had gereden. “Wat heerlijk om weer in de auto te zitten. Ik heb het echt gemist. Ik verlang zo naar volgend weekend. Assen is voor mij in twee opzichten heel belangrijk. Ten eerste is het mijn thuisrace maar nog belangrijker, het is de eerste ronde van het kampioenschap. Het is daarom van groot belang daar al een flinke slag te slaan. Vorig jaar was ik er bloedsnel, had alleen met wat pech af te rekenen. Hopelijk hebben we al die pechjaren nu achter ons. Het zou mooi zijn om in Assen vol te scoren en als klassementsleider voor de tweede ronde naar Zolder te gaan. Ik ben er klaar voor!”.

De auto waarmee Yelmer dit jaar rijdt heeft een sterke gedaantewisseling ondergaan. Zo voeren oranje en zilvergrijs de boventoon in het kleurenschema, en staan de sponsors veel eminenter op de auto. Wat echter - gelukkig - gebleven is, is de techniek. Een magnifiek klinkende twaalfcilinder motor, die zo’n 750 pk voortbrengt, stuwt een sterk op een Formule 1 gelijkende bolide aan. En aangezien alle 21 auto’s hetzelfde zijn, gaat de kwaliteit van de coureur de doorslag geven. Wat dat betreft zijn de verwachtingen omtrent de combinatie Yelmer Buurman/Azerti dan ook hoog gespannen.

De inzet van Yelmer in de Superleague Formula World Cup 2011 wordt mede mogelijk gemaakt door Airport Weeze, de TKH Groep, Eminent, HSF Logistics, Otto Uitzendbureau, Jongert jachtbouw, Eurotech, Pravda wodka en Red Bull.


2018,8,02,12,00

countdown to next race   D 00H 00M

close modal