header-img.jpg

yelmer.com

0842965.jpg

Results last race

Alles

  1. Herberth Motorsport - Porsche 991 GT3 R
  2. Manthey Racing - Porsche 991 GT3 R
  3. Black Falcon - Mercedes AMG GT3 - Yelmer

Kalender

Alle items

Yelmer in actie tijdens ADAC GT Masters

14-09-2017

UBBERGEN/HOHENSTEIN-ERNSTTHAL (14 september 2017) – Eigenlijk had Yelmer tot aan de seizoensfinale van de Blancpain GT Series Endurance Cup op 30 september en 1 oktober op het Circuit de Barcelona-Catalunya geen raceactiviteiten in zijn agenda staan, maar soms komen gelegenheden spontaan, en zeker in de autosport. Zo neemt de coureur uit het Gelderse Ubbergen dit en volgend weekeinde deel aan de laatste twee evenementen van het seizoen in de Duitse ADAC GT Masters, de sterkste nationale GT-serie van Europa. Aanstaande zaterdag en zondag rijdt Yelmer op de Sachsenring in het oosten van Duitsland, volgende week wordt de seizoensfinale verreden op het circuit van Hockenheim. Tijdens de in totaal vier wedstrijden bestuurt Yelmer een Mercedes-AMG GT3 van het Duitse Zakspeed-team, die hij deelt met de Deen Nicolai Sylvest.

Voor Yelmer is het Zakspeed-team van Peter Zakowski geen onbekende: “Ik reed jaren geleden voor het team in de Superleague Formula, waar we toen de finale op het circuit van Jarama gewonnen hebben. Sindsdien heb ik altijd goed contact met Peter Zakowski gehouden en zo komt het nu weer tot een voortzetting van onze samenwerking in de laatste twee evenementen van de ADAC GT Masters.” Ter voorbereiding op de beide raceweekeinden testte Yelmer afgelopen zondag met de Mercedes-AMG GT3 van het team op de Sachsenring. “Dat ging heel goed, ik denk dat het circuit de auto ook goed ligt”, zegt hij.

Het circuit, niet al te ver van Chemnitz, kent met name een lange traditie in de motor-wegracerij, maar wordt een paar keer per jaar ook voor autoraces gebruikt. Met zijn forse hoogteverschillen en uitdagende bochten is het bij veel rijders een populair circuit. Enkele jaren geleden had Yelmer er al een keer een gastoptreden in de ADAC GT Masters. Na de races op de Sachsenring komt hij volgend weekeinde dan in actie op het circuit van Hockenheim, dat hij uiteraard goed kent.

Voor het Zakspeed-team dienen de beide laatste raceweekeinden van het ADAC GT Masters-seizoen voornamelijk ter voorbereiding op het seizoen 2018. “Doordat we in het kampioenschap op achterstand staan, richten we ons volledig op 2018 en voeren dit seizoen al de nodige veranderingen door”, zegt teambaas Peter Zakowski. “We willen met onze beide auto’s competitief zijn, wat we met Luca Ludwig en Luca Stolz al hebben bereikt. Die twee hebben dit seizoen een super-job gedaan. Nu moeten we het als team laten zien en een topauto leveren.”

Zowel op de Sachsenring als op Hockenheim staan tijdens het ADAC GT Masters-weekeinde twee races van elk een uur inclusief verplichte pitstop en rijderswissel op het programma. Op beide circuits vindt de zaterdagrace van 13.15 tot 14.15 uur plaats, op zondag wordt er van 13.08 tot 14.08 uur gereden. Alle races zijn live te zien via de Duitse televisiezender SPORT1 en via de livestream op www.adac-gt-masters.de


2018,8,02,12,00

countdown to next race   D 00H 00M

close modal