header-img.jpg

yelmer.com

180215_BritGT_Yelmer.jpeg

Results last race

Alles

  1. Herberth Motorsport - Porsche 991 GT3 R
  2. Manthey Racing - Porsche 991 GT3 R
  3. Black Falcon - Mercedes AMG GT3 - Yelmer

Kalender

Alle items

Yelmer met Mercedes-AMG GT3 in Brits GT-kampioenschap

17-02-2018

UBBERGEN (17 februari 2018) – Links rijden, ‘Full English breakfasts’, circuits met historie en enthousiaste fans: dat is wat coureur Yelmer Buurman het komende seizoen te wachten staat. Hij gaat namelijk deelnemen aan het prestigieuze ‘British GT Championship’, een serie van zeven evenementen voor GT3- en GT4-auto’s. Yelmer zal uitkomen met een Mercedes-AMG GT3 van het team ERC Sport. Zijn teamgenoot, met wie hij de auto zal delen, is de Britse ‘gentleman driver’ Lee Mowle.

“Ik heb nog niet zo heel veel ervaring met Pro/Am-races, maar Lee Mowle wilde persé mij als zijn teamgenoot hebben. Dat maakte hij ook duidelijk bij Mercedes-AMG en zo kwamen we uiteindelijk tot overeenstemming”, vertelt Yelmer. “De meeste circuits in Groot-Brittannië ken ik nog vanuit de tijd dat ik daar in de Formule 3 reed, al is dat inmiddels ook alweer twaalf jaar geleden. Natuurlijk is Silverstone bekend terrein, want daar heb ik de afgelopen seizoenen altijd wel minstens een keer gereden, maar het is ook erg mooi om terug te keren naar circuits als Brands Hatch of Oulton Park, van die echte Britse banen met historie en karakter.”

Lee Mowle reed ook vorig jaar al met de Mercedes-AMG GT3 in het Brits GT-kampioenschap, maar bracht de auto voor het komende seizoen onder bij ERC Sport, een nieuw opgezet team dat wordt geleid door Keith Cheatham, die over jarenlange ervaring bij tal van raceteams beschikt. Voorafgaand aan het seizoen, dat traditioneel van start gaat tijdens het Paasweekeinde op het circuit van Oulton Park in Cheshire, staan er voor het team nog de nodige testdagen op het programma, onder andere op het Autodromo Internacional do Algarve in Portimão in Portugal en op Oulton Park zelf. “Genoeg gelegenheid dus voor het team en voor ons als rijders om op elkaar ingespeeld te raken, zodat we goed voorbereid aan de start staan”, zegt Yelmer.

Na de seizoensstart op Oulton Park wordt er gereden op de circuits van Rockingham, Snetterton en Silverstone. In juli staat een uitstapje naar het Europese vasteland op het programma, want dan is het Brits GT-kampioenschap te gast op het circuit van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen, een week voor de 24-uursrace op dezelfde locatie. Het seizoen wordt afgesloten met evenementen op de circuits van Brands Hatch en Donington Park.

Yelmer schat de concurrentie in het Brits GT-kampioenschap sterk in: “Vooral Aston Martin pakt flink uit met maar liefst vijf fabrieksrijders, maar natuurlijk zullen we er alles aan doen om zo goed mogelijk voor de dag te komen en de belangen van het team en van Mercedes-AMG te verdedigen. Ik kijk er erg naar uit.” Het ligt voor de hand dat er voor Yelmer, die vorige maand voor de tweede maal de 24-uursrace in Dubai won, naast het seizoen in het Brits GT-kampioenschap nog de nodige andere races op het programma staan. Daarover volgt binnen afzienbare tijd meer informatie.


2018,8,02,12,00

countdown to next race   D 00H 00M

close modal